Gevelreiniging

In de loop van de jaren kan uw woning, bedrijfspand, schuur, schoorsteen enz. behoorlijk vervuild raken. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

 • Vervuiling door verwering en uitstoot van verkeer laat op den duur zijn sporen na. De vervuiling zorgt ervoor dat de gevel er naar verloop van jaren grauw en versleten uitziet.
 • Organische vervuiling door algen en mos. Zij komen via de lucht op uw gevel terecht en nemen water op uit de lucht waardoor ze op vele ondergronden kunnen overleven. De wortels dringen in de ondergrond en slaan vocht op. Ze geven de gevel een grauwe en/of groene verkleuring.
 • Schimmel komt voor op langer vochtige gevels. De gevel verliest zijn uitstraling door de aangroei van deze schimmels en geven een zwarte verkleuring.
 • Witte uitslag. Dit is een veel voorkomend verschijnsel onder andere door zoutuitstoot, kalkuitslag en cementsluier.

Naast bovengenoemde ongewenste vervuilingen brengen mensen zelf ook veranderingen aan aan gevels. Hierbij gaat het vooral om graffiti en verf.

Ons bedrijf reinigt op 3 verschillende manieren.

 • Reinigen door middel van hoge druk.
  Hierbij wordt de gevel onder hoge druk (200 bar) gereinigd met koud water.
 • Stoomcleaning.
  Hierbij wordt de gevel onder hoge druk gereinigd met heet water.
 • Reinigen door middel van nat-stralen.
  Desgewenst passen wij nat-stralen toe om uw gevel te reinigen. Bij stralen wordt water met toevoeging van een straalmiddel op de gevel gespoten. De vervuiling wordt zo van de gevel afgepoetst (sandwashen) .
  Het straalmiddel is doorgaans olivinezand. Dit olivinezand heb je in verschillende korrelgroottes en wordt afhankelijk van de vervuiling en de soort gevelsteen toegepast.

Van Biezen Gevelrenovatie Van Biezen Gevelrenovatie
proefstuk nat-stralen gereinigd met water onder hoge druk